Back to All Events

Forest Sound Walk - Auringonlaskun äänikävely Elfvikissa (Espoon työväenopisto)

Tervetuloa iltakävelylle Laajalahden upealle luonnonsuojelualueelle. Noin 90min kestävä äänikävely luonnon helmassa avaa aisteja, virkistää ja rentouttaa. SoundByNature Oy on aluetta isännöivän Metsähallituksen virallinen yhteistyökumppani.

Linkki Ilmoittautumiseen

 

Luonnon rauhaan

Tapaamme Villa Elfvikin pihapiirissä sijaitsevan Uikunpesän edessä. N. 2km reittimme polveilee lehtometsien, rantaniittyjen ja kaislikoiden kautta. Polku on osin kapea, mutta helppokulkuinen.

 

Kävelyllä

Kävelemme luonnonkaunista, rauhallista, helppokulkuista polkua.
Pysähdymme silloin tällöin, kuuntelemme ja kokeilemme ääniä maisemassa.
Hiljennymme, annamme luonnon vaikuttaa.
Löydämme yhteyden luontoon ja itseemme, tähän hetkeen, tähän paikkaan.

Äänillä on omat merkityksensä, jotka koemme usein alitajuntaisesti. Kuuloahan ei saa pois päältä vaan kuulemme ääniä unissammekin. Nykypäivänä emme tunnista ääniä yhtä herkästi kuin ennen, liikenteen kohinaakaan emme huomaa ennenkuin se vaimenee. Meille on tullut tavaksi olla huomioimatta ympäristön melua, mutta samalla olemme menettäneet herkkyyden kuunnella. Luonnossa kuuntelemisen taidon voi löytää uudelleen.

Aukiot ja rannat innostavat kokeilemaan ääntä ja äänen kaikua, kutsuvat vuorovaikutukseen luonnon kanssa. Metsähyräilyt, kutsut ja laulut ovat osa kansanperintöämme. Suomi on soinut aina, mutta luonnossa laulaminen on meiltä matkan varrella unohtunut. Tervetuloa mukaan virkistäytymään ja rentoutumaan niinkuin niin monet sukupolvet meitä ennen. Luonnon ja äänen äärelle.

Ohjaaja

Retken ohjaaja Sanni Orasmaa on jazzlaulaja sekä esiintymiskouluttaja, joka on ottanut opetustyössään askeleen ulos: Hän on siirtänyt äänenkäytön ja esiintymisen koulutusta luontoon. Vaikutus on ollut voimakas — luonnonympäristö tekee harjoituksista entistä rentouttavampia. Niiden avulla saa uutta rauhallisuutta ja energiaa niin esiintymiseen kuin muuhunkin nykyelämään. 

Tutustu Sannin kirjoihin Luontolaulu - Minunkin sisälläni soi sekä  Luonnon aika - Rentouttavia hetkiä luonnossa

 

Varustus

Ulkoiluvaatteet ja tukevat kävelykengät.

Earlier Event: September 9
Evening Song at the Rock Church