Nyt otetaan yhteys itseen, toisiin ja luontoon. Voit valita sesongin mukaan kaiun ja oman kaikupohjan löytämistä vesillä, ottaa luonnon voimavaraksi metsäkävelyllä tai oppia rauhoittavaa ja sykettä laskevaa hyräilyä sisätiloissa.

SoundByNaturen ryhmävalmennukset sopivat esimerkiksi harrasteryhmille, yhteisöille tai ystäväporukoille ryhmähengen luomiseen, rentoutumiseen ja äänenkäytön ja ilmaisun syventämiseen.

 
Mikään ei ole niin palauttava ja juurille tuova paikka, kuin metsä. Tuttuihin maisemiin palaaminen muistuttaa siitä, että vaikka omassa elämässä tuntuu olevan uskomattoman isoja asioita meneillään ja valtavia elämää muokkaavia haasteita ylitettävänä, on luonto ja tutut paikat aina vain entisellään. Luonto ei tiedä meidän haasteista mitään, vaan se ottaa aina vastaan yhtä avoimin sylin ja kauniilla maisemilla.
 

Laulamalla vahvistamme omaa olemistamme ja ennen kaikkea voimme paremmin.

Laulaa voi kuka vaan, missä vaan, milloin vaan. Laulaessa kehostamme tulee värähtelevä instrumentti. Kudostemme ominaistaajuudet alkavat värähdellä äänen vaikutuksesta ja verenkierto ja aineenvaihdunta vilkastuvat. Kehomme soi. Voit tuntea äänen värähtelyn kehossa kun suljet silmäsi, asetat kätesi rintakehän päälle ja uloshengityksellä päästät pitkän aaa-äänen. Tunnet, kuinka keho hennosti väräjää kätesi alla.

soundbynature_laulu.jpg
OIi vaikuttava kokemus huomata, miten oma keho ja ääni toimii veden äärellä, puun runkoa vasten ja avaraan maisemaan hyräillen aivan eri tavalla kuin neljän seinän sisällä. Metsään mahtuu ääntä,
se vastaa puhujalle eri tavoin ja sinne jäi päivän stressit.
— Siru
 

Hyräily nostattaa mielikuvia, jotka yhdistävät kehon, mielen ja sielun. Ajatukset vaeltavat omille teilleen. Verenpaine laskee ja pulssi rauhoittuu. Parasympaattinen hermostomme aktivoituu ja sydämen syke alkaa myötäillä kehomme tuntemuksia stressin nostattaman tasaisen pulssin sijaan.

Laulu auttaa meitä tunnistamaan omia tunteitamme ja ilmaisemaan niitä. Laulamalla voimme kanavoida huolia ja murheita, iloja ja suruja, olla olemassa itsellemme ja muille. Se on luonnollinen, ikivanha ilmaisun muoto.

fullsizeoutput_286f.jpeg
Kiitos ihanasta illasta, olimme kaikki aivan voimaantuneita sen jälkeen.
— Susanne

Luonnossa mieli rauhoittuu ja kehon tuntemukset vahvistuvat. Samalla laulu ja äänikin kehollistuvat ja johdattavat arkeen virtaa, joka meissä jokaisessa on jo sisään rakennettuna.

soundbynature_luonto.jpg
En muistanutkaan miten ikävä minulla oli luontoon.
— Anna

Vaihtoehtoja aktiviteeteiksi:

 

Ohjelmakokonaisuus (alustus - aktiviteetti - purku) kestää kolme tuntia.

Kokonaisuuden alustus ja purku voidaan paikasta riippuen tehdä nuotion äärellä.

Halutessasi voimme lisätä ohjelmaan aamukahvin / brunssin / lounaan / illallisen.

Ohjelma on mahdollista toteuttaa myös koko päivän kokonaisuutena.