Back to All Events

Juho Laitinen

  • Träskändan kartanon Makasiini (map)
Kuva: Jaakko Paarvala

Kuva: Jaakko Paarvala

Juho Laitinen on sellisti ja muu esiintyjä, säveltäjäja taiteellinen johtaja. Sellistinä Laitinen keskittyy moniaistisiin esityksiin laajamittaisista historiallisen avantgarden ja modernismin teoksista. Yhtenä kourallisesta sellistejä maailmassa hän on tarttunut Giacinto Scelsin Trilogiaan, jonka esityksiin hän yhdistää runoutta, tai chia ja äänimeditaatiota. Omissa sävellyksissään Laitinen työstää erilaisia rajatiloja, kuten jousisoittimen multifoneja, sisäänpäinhengityslaulun artefakteja tai elektronisen laitteiston ennakoimatonta musiikillista käyttäytymistä.

Laitisen johtama konserttisarja Tulkinnanvaraista on tuonut suomalaisen yleisön eteen yli 100 kokeellisen taidemusiikin esiintyjää 15 eri maasta. Hänen oma orkesterinsa UMUU pitää esillä harvoin kuultavissa olevaa avantgardeohjelmistoa 1–30 muusikon voimin. Laitinen on opiskellut Turussa, Lontoossa, Roomassa, New Yorkissa ja Helsingissä: vuonna 2013 Sibelius-Akatemiassa valmistuneessa tohtoritutkinnossaan Soivuuden manifesti hän pohtii musiikin ja ympäröivän todellisuuden ykseyttäja argumentoi kokonaisvaltaisemman esittämisen ja kokemisen puolesta. Laitinen myös opettaa Sibelius-Akatemiassa ja on kirjoittanut satakunta artikkelia eri musiikkijulkaisuihin.


Ennakkovaraus

Forest in Me - luontokonserttisarja on yleisölle ilmainen, mutta koska tila on pieni, on ennakkovaraus tarpeen. Voit varata paikan myös ystävällesi, yhdelle tai vaikka jokaiselle illalle. Varauksen yhteydessä pyydämme sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron mahdollisia muutoksia varten.

Saapuminen Träskändaan

Träskändan kartanon Makasiini sijaitsee päärakennuksesta n. 100m länteen. Autot voi jättää Aurorakodin parkkipaikalle (sisäänajo Träskändanristi 4:n puolelta), lähin linja-autopysäkki Träskändanristi.

Träskändan Makasiini on alunperin rakennettu viljavarastoksi 1800-luvun alkupuolella. Rakennuksen piirrokset ovat Engelin allekirjoittamat.

Träskändan Makasiini on alunperin rakennettu viljavarastoksi 1800-luvun alkupuolella. Rakennuksen piirrokset ovat Engelin allekirjoittamat.


Forest in me│Ohjelma

Jazzlaulaja, pedagogi ja Luontolaulun kehittäjä Sanni Orasmaa kuratoi Forest in me - luontokonserttisarjan Träskändan kartanon Makasiinissa syyskaudella 2018. Konserttisarja järjestetään Espoon kaupungin tuella.

21.10. Petri Krzywacki

28.10. Mikko Innanen

4.11. Bianca Morales - Luontoaiheisia lauluja lapsille!

11.11. Sanni Orasmaa

18.11. Juho Laitinen

25.11. Seppo Kantonen

2.12. Tapani Rinne

9.12. Sanna Kurki-Suonio

16.12. Träskändan joulu

lyhty.jpg

Konserttien jälkeen sytytämme lyhdyt ja kutsumme kuulijat äänikävelylle Träskändan puistoon.

 
Meillä jokaisella on sisällämme metsä, johon maailman metsät heijastuvat.

Luonto koskettaa elämäämme usein niin hienovaraisesti, ettemme edes huomaa kosketusta ennenkuin se on jo poissa. Kun palaamme luontoon ovat lapsuuden puummekin taas läsnä, nuo puut, jotka muistamme aikojen takaa, puut jotka olivat ystäviämme kauan sitten.

Minun metsääni on lapsesta saakka kuulunut Träskändan ikiaikainen tammi, jota olen käynyt tervehtimässä pikkutytöstä lähtien. Nyt olen palannut sen juurille ja tuonut musiikin mukanani.

Tässä konserttisarjassa maamme eturivin taiteilijat kertovat oman luontotarinansa.

Keskustellaan, kuunnellaan, jaetaan ja koetaan.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!
— Sanni Orasmaa
 
 
Earlier Event: November 11
Sanni Orasmaa
Later Event: November 25
Seppo Kantonen