Enemmän kuin laulutunti tai luontoretki (Yhdistimme ne täydentämään toinen toisiaan!)

SoundByNaturen valmennukset pohjaavat Sanni Orasmaan kehittämään Luontolähtöisen esiintymisvalmennuksen menetelmään.

 
Metsässä kävely rauhoittaa tietysti jo sinällään, mutta Sanni toi siihen aivan uuden kokemuksellisen ja syvän ulottuvuuden.
 

Luontolähtöinen esiintymisvalmennus on kehitetty tukemaan kehollista ja sisäistä kokemusta äänestä. Kokemuksen myötä läsnäolo ja kommunikaatio vahvistuu niin esiintyessä kuin muussakin arjessa. Koulutus pohjaa akateemiseen taustaan, kouluttaja Sanni Orasmaalla on 20 vuoden kokemus alalta. Toimimme koko Suomen alueella Etelä-Suomen luonnonsuojelualueista pohjoisimpaan Inariin. Kaikkien valmennustemme sijainnit tarjoavat koulutussisältöä tukevaa luonnon kauneutta ja rauhaa.

Pidämme ryhmäkoot pieninä, jotta yksilöllinen ohjaus toteutuu porukassakin. Toteutamme myös yksityisiä valmennuksia, sekä kasvotusten että verkon välityksellä.

 

Miten luonto liittyy äänenkäyttöön ja esiintymiseen?

Me ihmiset tarvitsemme kasvua tukevan ympäristön kehittääksemme kehollista ja henkistä hyvinvointiamme. Ympäristön tulisi olla meille ymmärrettävä, helposti lähestyttävä ja turvallinen. Hakeudumme vaistomaisesti meille tuttuihin ympäristöihin, joiden koemme tukevan meitä tavoitteissamme.

Turvallisen ympäristön tarve vaihtelee kykyjemme ja voimavarojemme mukaan. Mitä enemmän koemme kuormitusta, jännitystä, stressiä tai muuta painetta, sitä enemmän tarvitsemme salutogeenista eli terveyttämme ja hyvinvointiamme edistävää ympäristöä, joka tukee kuormituksesta palautumista.

Luonto on meille aikojen alusta tuttu elementti, jonka tunnemme ja jota meidän on helppo lähestyä. Luonnossa saamme tilaa ajatella ja olla, turvaa kokea keskeneräisyyttä ja kohdata uusia haasteita.

SBN33.jpg
Mikään ei ole niin palauttava ja juurille tuova paikka, kuin metsä. Tuttuihin maisemiin palaaminen muistuttaa siitä, että vaikka omassa elämässä tuntuu olevan uskomattoman isoja asioita meneillään ja valtavia elämää muokkaavia haasteita ylitettävänä, on luonto ja tutut paikat aina vain entisellään. Luonto ei tiedä meidän haasteista mitään, vaan se ottaa aina vastaan yhtä avoimin sylin ja kauniilla maisemilla.
— Johanna
 

Laulamalla vahvistamme omaa olemistamme ja ennen kaikkea voimme paremmin.

Laulaa voi kuka vaan, missä vaan, milloin vaan. Laulaessa kehostamme tulee värähtelevä instrumentti. Kudostemme ominaistaajuudet alkavat värähdellä äänen vaikutuksesta ja verenkierto ja aineenvaihdunta vilkastuvat. Kehomme soi. Voit tuntea äänen värähtelyn kehossa kun suljet silmäsi, asetat kätesi rintakehän päälle ja uloshengityksellä päästät pitkän aaa-äänen. Tunnet, kuinka keho hennosti väräjää kätesi alla.

1 soundbynature_laulu.jpg
OIi vaikuttava kokemus huomata, miten oma keho ja ääni toimii veden äärellä, puun runkoa vasten ja avaraan maisemaan hyräillen aivan eri tavalla kuin neljän seinän sisällä. Metsään mahtuu ääntä,
se vastaa puhujalle eri tavoin ja sinne jäi päivän stressit.
— Siru

Hyräily nostattaa mielikuvia, jotka yhdistävät kehon, mielen ja sielun. Ajatukset vaeltavat omille teilleen. Verenpaine laskee ja pulssi rauhoittuu. Parasympaattinen hermostomme aktivoituu ja sydämen syke alkaa myötäillä kehomme tuntemuksia stressin nostattaman tasaisen pulssin sijaan.

Laulu auttaa meitä tunnistamaan omia tunteitamme ja ilmaisemaan niitä. Laulamalla voimme kanavoida huolia ja murheita, iloja ja suruja, olla olemassa itsellemme ja muille. Se on luonnollinen, ikivanha ilmaisun muoto.

2 fullsizeoutput_286f.jpeg
Kiitos ihanasta illasta, olimme kaikki aivan voimaantuneita sen jälkeen.
— Susanne

Luonnossa mieli rauhoittuu ja kehon tuntemukset vahvistuvat. Samalla laulu ja äänikin kehollistuvat ja johdattavat arkeen virtaa, joka meissä jokaisessa on jo sisään rakennettuna.

3 soundbynature_luonto.jpg
En muistanutkaan miten ikävä minulla oli luontoon.
— Anna

Elämyksiä luonnossa

Valmennuksia yrityksille ja yhteisöille

SoundByNature on Metsähallituksen yhteistyökumppani ja mukana Lapin yliopiston vetämässä ARCTISEN -  Culturally Sensitive Tourism hankkeessa, joka toteutetaan arktisilla alueilla vuosina 2018-2021. Olemme sitoutuneet noudattamaan kestävän matkailun periaatteita sekä vastuullisen ja eettisesti kestävän saamelaismatkailun toimintaperiaatteita.